Shopping

Tja!
Fick sluta tidigt från praktiken så jag han hem och gå lite på stan innan jag var tvungen att gå hem och packa. Hittade en väska och ett par skor (självklart kunde jag inte låta bli).


Nu har jag packat klart, inte glömt kikaren eller kängorna, det viktigaste att ha med sig när man ska ut till skogen och hälsa på mormor och morfar. Blir nog en Ölandstur för att kolla på fåglar. Sitta på altanen och skriva äldrerapport. Ska bli skönt att komma bort i några dagar.

Ska försöka skriva lite här under tiden jag är borta men annars hörs vi på söndag när jag kommer tillbaka.

Ha en kul valborg allihop.

Kram

Ute servering

Hejsan!
Praktik idag kul som vanligt.

Kvällen
Ner till centrum för att köpa ett fotoalbum till bildena som ramlat ner i brevlådan idag. Skulle också möta C och hennes kompis för att sätta oss på en ute servering innan de skulle på modevisning. Vi hamnade på steve´s coffee. Vad härligt det är att sätta sig och inte böhöva jacka, snacka och dicka vin/öl. Känns som sommar när man gör sånt. Hade kamran med mig men glömde ta bilder dåligt gjort av mig, måste bli bättre på det.



Nu lite tv innan det blir sängen ska upp tidigt imorgon igen för praktik.

God natt


Tidig dag

God morgon!

Lite jobbigt att veta att alla andra i klassen är lediga medan jag går upp tidigt för att åka iväg och ha praktik. Det är kul med praktik men just nu känns det som att jag har annat plugg att göra typ äldrerapport men det får väll hinnas med också.


Nu ska jag göra mig färdig och rulla iväg.

Hörs senare

Mina ben...

var tunga som bly i springskorna  idag. Jag hade tänkt prova på 2 mil idag men när man ger sig iväg och benen inte vill är det bara att planera om. Så är det väll ibland, kan inte vara på topp alla dagar, kom runt milen i allafall. Bara att ta nya tag.

God natt från en lite besviken Hanna.

PS Kedjan på cykeln hoppa två gånger på väg till spåret. Var väll inte min kväll. DS


En kort skolvecka

Hej där ute i solen!

Ända skoldagen denna vecka är nu över. Bara jag som måste ha praktik i två dagar alla andra är lediga.
Skolan idag en föreläsning om arbetsfysiologi sen än lång lunch som spenderades i solen utanför örat. Och då jag fått
tillbaka min kamra kunde jag ta en bild. C och R fick vara modeller i solen. Härligt.


Sedan var det basgrupp funkade bra men svårt att förstå metabolismen.
Dagen i skolan avslutades med fadder möte, roligt. Nolle-p börjar ta form nu tog bilder på oss till nolle-tidningen.


Laddar nuför att sticka ut och springa i det fina vädret.

Soliga kramar


Söndagskväll och summering

Tjoo!
Var ju sjukhusfest igår med överaskningskalas som förfest. På förfesten insåg jag hur liten världen är stötte på en av mina gamla klasskompisars kompis som jag träffat några gånger mycket roligt. På NH var det massor av dans jag och S satt inte ner alls. Vi råkade ut för några roliga saker, två brunettet som pekar å säger "där är två ljusa" och kollar på oss trodde att jag skulle dö av skratt. Sen kom några kvart i tre raggare 8 (har man inte lyckats tidigare varför skulle någon då falla när man kommer klängandes och är super desperat? aja jobbigt de fick nog gå hem själva haha rätt åt dem) och då gick vi hem trötta i benen och ont i fötterna.

mycket skratt när man kör mäster. och dricka när man kör blåsa kort från flaska.

Idag har det pluggats och IKEA vandrats med mor och far som skulle köpa nytt kök och jag fick ett nytt överkast men jag ska byta färg när den jag vill ha kommer in i slutet av nästa vecka. Så jag är lycklig är lite trött på det jag har känns inte som jag riktigt. Men det nya kommer att bli fint.
Bjöd även på fika lite födelsedagsfika kan man väll säga då pappa fylde år igår. 

vi hörs kram

Sjukhusfest

Hejs!
Kvällen igår var härlig lite vollyboll, god mat grillat kan det gå fel å sen avslutades kvällen med spel hos S.


Har varit nere påstan en snabbis ville hitta nån fin klänning att ha på mig ikväll men fick bli lite pärlor och strumbyxor för mer han jag inte.
Nu är det svåra kvar att bestämma sig för vad man ska ha på sig ikväll först Miss Match tema på förfest och sen sjukhusfesten. Att det alltid ska vara så svårt aja nu måste jag sätta igång om jag ska hinna. Får hoppas att det blir bra.

Kram 

Fredag och sol

Tjoo!

Rolig labb i skolan idag med ekg, maxtest på cykel och lunggrejer. Kul att få se hur det går till vid de olika testerna. Men man kan vara lite glad att man inte var K som fick cykla. Hade varit lite kul att få reda på sin maximala syreupptagningsförmåga dock.
Kaffe i solen medan vi väntade på att kunna köpa biljett till Sg sittningen, så skönt.

Vidare till löpspåret efter lunch coh där var det rena safarit såg ett råddjur, hare, fåglar och ormar. Men gud vad man påverkas av solen och värmen när man springer speciellt så här i början innan man har vant sig.

Ne nu ska jag skutta in i duschen innan det blir grillning ikväll.

Så härligt det är med sol och vämre.

kram

PS om ni undrar varför jag inte har några bilder på länge så beror det på att jag glömde kamran hemme hos mina föräldrar när jag var där. DS

Praktik

Hej!
Då jag var sjuk under första praktikveckan har jag några dagar att ta igen och den första var idag. Schemafri från skolan så det passade bra. Var kul för jag fick vara med på en förflyttningsutbildning, viktigt att man jobbar på rätt sätt så att man inte skadar sig. Kommer få gå på en inför sommarjobbar i sommar när jag ska jobba på ett äldreboende.
Kul annars att få träffa lite patienter och jobba lite med det.

Har varit iväg på spinning kul att kunna träna igen efter långtids sjukdom. Skönt. Om ni har kort på sporthallen (medly) i Linköping tycker jag att ni ska prova på Olas spinningpass, han är bra som ledare.

Annars har det pluggats ikväll. Inte så kul men måste göras det med är ju iallafall intressant ämne med metabolismen.
 
Kram

Tisdag

Tja!
Gick bra på filmvisningen med mitt samtal med en patient från praktiken. Var kul och bra att se sig själv och vad man gör under ett samtal så insåg att jag sa spännande ofta haha sånt som händer.

Nu är det tvättningsdags har inga kläder rena känns det som, men det känns överhuvud taget som att jag inte har några kläder. Inget sitter bra eller känns snyggt är så trött på allt bara men men. Man kanske kan köpa sig lite nya vår/sommar kläder när man får bidraget på lördag.

Väntar nu på att E och E ska komma hit och äta lunch mysigt. Har bakat syltkakor som de ska få smaka med har aldrig gjort det förut så vi får väll se hur de blev, spännande. haha
Nu kommer de.

Kram

Skola igen

Hej!
Full fart på skolan igen, konstigt att vara där igen när man varit ute på praktik. Föreläsning i arbetsfysiologi känns kul att läsa om koppla ihop det vi läst om innan och se hur kroppen påverkas, hoppas man får ett samband som gör att det blir lättare att plugga till tentan. Sen var det basgrupp och vi skulle avsluta ett fall vi börjat på innan praktiken vi var alla lite loja och det kändes som att vi redan lämnat det bakom oss. men det gick ganska bra ändå.
Ska kolla på filmerna vi spelade in på prektiken i morgon ska bli spännande.

Har lite ont i rumpan efter cykelturen igår haha hoppas det gåt över tills imorgon.

Kram

Hemma

Hejsan!
Har varit hemma under helgen, hela familjen har varit samlad min storebror var också hemma. Ovanligt att vi alla är hemma samtidigt men kul. Vi kom ut på en jogging tur delvis tillsammans och en tur in till "centrum". God mat jag fick våfflor vilket jag suktat efter sen våffeldagen.

Vad svårt det är att hitta bilder på hela familjen. men här är en.

Fikade med en kompis innan jag gav mig av på min cykeltur till Linköping från Norrköping. Känner mig lite mör nu och har lite ont i rumpan efter att ha slitit i motvind tup hela vägen men kul var det. Får jag göra om.

Fick inte med mig någon kamra så det fick bli en bild från turen i höstas.

Ne nu ska jag snart lägga min trötta kropp så att jag har krafter till i morgon när jag ska ha skola igen, vill ha mer praktik.

Kram 

Torsdag

Hej!
Är tvungen att skriva ett hyllningsinlägg (eller nått) till min mamma. Är det inte fantastiskt att ha någon att ringa till som bara lyssnar och hjälper en när man behöver. Som känner en så väl att de förstår att något är på gång innan man har sagt något.


Filmningen på VFU:n idag tror jag gick ganska så bra, var inte så jobbigt som jag trodde.
Har ikväll varit ute och vandrat en stund i skogen i det fina vädret solen sken fåglarna kvittra och prata med mamma.
ska nog göra lite te nu och kolla lite på tv.

Kram

VFU

Hej!
Praktik eller VFU är super kul får prova på en massa och hjälpa till med patienterna. Idag var det dessutom en kvinna och pratade on olika hjälpmedel typ glidlakan osv blev lite segt.
Vi kom in på bal idag på fikarasten, vad roligt det var att fixa klänning, skor och allt till balen.
 
Imorgon blir det samtal med en patient som ska filmas lite skumt men det ska nog gå bra. Ska även på väg hem försöka hinna göra ett konto till nolle-p pengarna.

Nu ska jag försöka komma ut på en liten vandring.

Kram

Uppdatering

Hej!
Var längesen jag skrev något här men jag har en ursäkt. Blev sjuk under första dagen på praktiken så förra veckan blev det bara en dag sen hemma men på onsdags morgonen ringer min pappa och säger att han är påväg ner till båten i Holland och jag inser jag kommer inte kunna vara mer på praktiken i veckan så varför inte hänga på. Packar på typ 10 min sen var det bara att plasera sig i bilen för en lång bilresa.
Torsdagen var vi trötta efter resan så det blev att ta det lungt, vandrade runt på dajken med fika och fixade lite i båten.

Utsikt från dajken.

Fredagen var det superfint väder och jag skrubbade båten tog sin lilla tid för den var skitig efter vintern men blev fin tillslut.

På lördagen blev det en biltur ner till Amsterdam. Vi stannade på vägen för att äta och såg då en rolig grej som jag missa att fota men det var en linbana runt i en sjö som de åkte vattenskidor på såg roligt ut. En annan konstig sak var att det var broöppning på motorvägen, man blir lite pass när man måste stanna mitt på motorvägen.

Kom till Amsterdam och gick runt bland kanalerna och tog en fika i solen. Och som den sken och så varmt det var men härligt man behöver komma iväg ibland se lite nytt.


På vägen hem stannade vi i en lite hamnby och åt och tittade på solnedgången ut över havet.

Pappa fick en Bavaria öl samma namn som märket på våran båt.

Seadn var det bara en söndag på båten kvar med fix och trix innan det var dags för en resa hem på måndagen.

Vilket långt inlägg det blev men var tvungen att skriva av mig om påsken som varit härligt.


Vi hörs snart med ett kortare inlägg.

Kram


Sol???

Vet inte ritigt varför jag skriver nu men blir bara så ledsen när solen är borta. Vill komma ut men hur sugen blir man på en vandring är man tittar ut och det ser ut så här? Kallt blåser det också. Man kanske kan vänta till i eftermiddag och hoppas på att vädret blir bättre.



De pratar om TBE (hjärninflamation) ni vet sjukdomen som sprids med fästingar. Finns ju så många fästingar nu och de är så äkliga. Även om man inte kan göra mer än klä på sig långkläder och stövlar när man är ute i skogen för att skydda sig mot dem kan man vaccinera sig mot TBE och det tycker jag att alla ska göra NU! Läs mer här.
Fasting.nu

Nu ska jag ta tag i mig och gå och handla lite mat.

Kram

90-talet

Hejs!
Kommit hem från våran lekkväll med kortspel och lapp i pannan leken (glömt bort vad den heter), det var galet kul skrattat en massa. Men det var inte det jag skulle prata om nu utan om 90-talets mode. Vi gick ut en strors på Ågatan innan vi rullade hem och på NH hade de 90-tals tema. Det var ju inte snyggt magväskor, höga snea spretiga toffsar, färgglada träningsoveraller, platåskor, nån kille hade tom fått till den lilla svansen och stringen som stack upp över byxkanten. Har ju lärt mig att man inte ska säga jag kommer aldrig ha på mig det där men vissa saker va ju bara för fult.

http://2.bp.blogspot.com/_Q6KJTNMNJlE/RXckgBZgMpI/AAAAAAAAABs/J49x64jLhAU/s320/beverlyhills90210.gif

När vi gick runt där insåg vi hur skräpigt det var, vad illa det luktade och vad mycke som hände som man i vanliga fall inte tänker på när man går runt i sin egna lilla värd på väg ut på fest. En bra nykterhetskampanj är att ta med folk ut på stan nyktra så att man får se vad dolk håller på med.

Ne nu ska jag sova.

God natt och sov så gott


Sol

Tjoo!

Grillning igår kväll, alltid lika härligt första gången man tänder på grillen. Korv med bröd blev det. Kallt så fort solen gick ner. Men men sånt är livet då får man väll flytta in istället.

Efter lite fest hos C drog vi vidare till Ryd för den andra förfesten. Var bra drag med twister och gitar hero innan HG där vi dansade för fullt. En kul kväll, är alltid lika roligt att träffa lite nytt folk.

Idag blev det fotboll i solen, jag missa typ allt spel men kom i tid för det viktigaste glassen, smaskit. Blev en magnum colombia mm lite kaffesmak vilket jag gillar. Sugen på att prova lite nya glassar får bli nästa gång. har ni några tips?

Spelkväll i dag ska bli kul.

Kram

Torsdag eller lördag

Hejsan!

En torsdag som varit som en lördag eller nått, skönt.
Lång härlig frukost sen bar det av till skolan för att massera M gick bra tycker jag i ala fall.
Gick sedan iväg för en vandring fick med mig C vad härligt fick se hur Rydskogens spår ser ut och en massa härligt snack.
Sedan var det bara att ge ssig av för flyttstäd då en kompis ska flytta han inte få någon pizza som tack då jag skulle iväg och tränna. Den långa vandringen och spinningen  känns i benen idag men det är skönt tycker jag.

När jag kommit hem och satt vid tv typ 22 nått får jag ett sms, vem skickar till mig nu??? Någon som undrar om jag går i nian...svarar med att jag går på universitetet (vad bra det känns att kunna säga det) och kollar upp henne på eniro kommer från Gusum mina hemtrakter. Hon måste ha sökt på mitt namn i valdemarsvik tror att mitt nr står kvar på mammas och pappas hus där. haha inte första gången det händer måste ta tag i det och ändra.

Idag är det skola igen men det är fredag, så skönt.

Kram 

RSS 2.0