Regn


Gjort en hemsk upptäkt...väderprognosen inför imorgon har ändrats. Tidigare i veckan har både yr och smhi visat på bra väder men nu REGN, inte okej. Hur har vädergudarna tänkt att man ska kunna grilla och chilla ute när det regnar. Sjukttråk. Men det löser sig nog, kan ju alltid hoppas på att meteorologerna har fel. Enligt yrs långtidsprognos ska det inte regna nästa fredag och det är faktiskt viktigare.


Inför Valborg



Idag har det fixats inför Valborg med Akuten biljetter och systemet besök. Nu peppar vi, vi kan ju inte gå runt å deppa bara för att vi är lite avis på de som kunnat ta sig till Uppsala.

Lite träning har det blivit. och nu bär det av till örat.


Oj då


London resan vid nyår.


Fikade med Johanna idag...myspys. Sen gick vi in på Bianco, bara för att titta jag skulle ju inte ha några klackar. Men så hittade jag ett par så fina pumps att jag inte kunde låta bli. Så nu har jag lite beslutsångest de är ju så fina men var ju inte sådana skor jag skulle ha... to be continued.
En annan sak att besluta om är om de blir Akuten eller inte på fredag hmm.
Många jobbiga beslut att fatta. hihihi


UK


Skönt att slipper sitta å köa hela natten för att få en UK biljett... har redan en i min ägo (eller 2 Camillas ligger hos mig å skräpar). Vi har ju sittning innan så vi får förköp till utekravallen. Ni som ska iväg å köa inatt får ha det så kul och mysigt, så lär vi ju ses på UK. 

Har nu varit å slagit skiten ur mig. Härligt när svetten rinner å benen skakar. hihihi  

...fortsättning

Sommaren 2007.

Solen skiner på mig...livet leker och jag är glad. Konstig mix om man tänker på förra inlägget men jag är glad bara trött på den skiten. Människor i ens närhet kan göra en så glad...en filmkväll på söndagen förgyller den annars småsega måndagen. En träningskompis gör måndagens träningpass lättare. 

Varmt när man går en vid halv nio, ballerinorna är framplockade....snart är sommaren här. 


Tankar


En gammal bild från vretatiden.


Varför finns tankarna kvar några år senare? Kan man inte få bli fri från dem? Några dagars vila och jag känner mig som en geleklump. Tur att jag har vänner som säger till mig att det är okej att vila, att kroppen måste få vila ibland och att man är fin. Svårt att ta till sig, men det värmer, gör det lättare.
Blir så trött. 

Nu ska jag sluta, var inte meningen att göra denna ganska lättasamma blogg djup. 

Snart dags för bodypump...nu ska geleklumpen bli lite fast. hihi 


Badat


Lite små kyligt.


Första doppet i havet är nu avklarat...var ju tvungen vet ju inte om jag kommer hem någon mer gång. Sjuktkallt var det.
Är nu tillbaka i Linkan, känns skönt. Är mer stadsbo än lantbo. Men jag har älskat att bo där jag bodde under mina barnår, fatta att kunna springa ner till havet på 1 minut kanske.
Snart dags för söndagsmys och en välbehövlig promenad, har ju inte tränat på hela helgen riktigt kasst. 

Ute i bushen


Min briotax.


Min gunghäst.

Har tagit mig till Viken...befinner mig mellan skogen och vattnet.
Hjälpte pappa att kasta skräp på returpunkten, sedan har jag packat ner gamla leksaker och kollat i gamla skolböcker. Sjuktkul å läsa vad man tänkte när man var mindre. Hittade en historia om att min pappa åkte in i en fläkt (kan tilläggas att han då jobbade med att konstruera fläktar) den slutade med "Vilken tur att jag bara drömde", denna saga skrivs nog under lågstadietiden. Vilken fantasi man hade när man var liten. Har suttit å skrattat som en galning.
Bakat choklad cup cakes och Cheescake har jag också hunnit med.
Med andra ord en halvslappdag i huset där jag tillbringade min uppväxt.  


Fredag


För att liva upp denna regniga fredag slänger jag ut en bild från ett par somrar sen när jag och pappa lerbada på Formentera. hihi Vet inte om man blev så peelad som man skulle man kul var det.


Gudars så skönt med fredag...fattar inte varför men jag är så trött
Imorse var det soligt sen blev det regn men lite fredagsfika så blir även den regnigaste dagen fin.
Nu ska jag snart ge mig ut i regnet igen för att ta mig till stallet...kommer troligen vara som en isbit när jag kommer hem. Sen blir det nog att krypa upp i soffan och försöka tina upp sig, skulle haft nån som kunde värma mig.


Converse


Är lite sugen på ett par nya Converse, blir jag alltid på våren. Mina är lite mörka är sugen på ett par turkosa, skulle vara fint till sommaren. Dessutom håller mina Vans på att ramla isär, vilket betyder att jag behöver ett par nya tygskor ...eller hur?!

Fick med mig Camilla på Combat idag, hon blev inte riktigt lika såld som jag är ...men det kommer nog. Skulle nog kunna jämför oss med piffochpuff...folk måst undra när vi kommer cyklandes. Men kul har vi. 

 

Galet lång dag



Morgon pump.
Praktik.
Fallstudie. Pizza och godis också.
Hockey.

Nu är jag äntligen hemma igen. Var nära att jag fastna i Annies soffa men jag smet hem i pausen innan förlängningen. Känner mig typ tio kg tyngre, undrar om jag kommer i några kläder imorgon? Efter en massa godis och pizza...så kan det bli ibland.

Har det snöat slask och regnat idag, inte okej.... vad hände med våren och solen?

Solisar


Solenskiner vilket leder till att jag är sugen på ett par nya solisar. Har ett par pilotsar men det hade varit underbart att ha ett par Ray Ban Aviator. Men jag tror inte att min studentbudget tillåter att jag köper ett par Ray Ban. Drömma kan man ju alltid göra.

Nu måste jag sätta på te vatten för Camilla kommer snart, tjejsnack på gång.

Sen blir det BodyPump...spänna musklerna lite. hihihi kan ju alltid låtsas att man är stark. 

Söndag


Igår städade jag med Red Hot Chili Peppers och REM på högsta volym, var nog längesen min lägenhet var så städad.
En lite löptur med Camilla blev det också.

Lördags kvällen betstod av godmat och filmmys. 

Nu ska jag ut till stallet en snabbis innan det blir träning.  

Flamman

Stallet är klart...en fin tur i solen.

Alla är tillbaka i linkan och ikväll blir det flamman...fina grejer det.

Blir chinos för första gången i år, nu är det vår på riktigt. Jippi.

Nej nu måste jag sminka mig.


Nya böcker


Hämta ut mina nya böcker idag..kommer bli en fin utökning av mitt bibliotek. Neurologi och rehabilieringsmedicin är böckerna jag inhandlat.

En annan skojig sak är att jag har köpt en klättersele som ligger och väntar på mig i Uppsala. Nu väntar jag bara på att min bror ska komma hem så jagkan få den. Får nog ta tag i att skaffa gröntkort så jag får klättra i hall. Ella vi får ta tag i det här nu. Känns som att det är smartare att köpa skor i affär, får gå förbi Uteliv nån dag. En kritpåse och säkrare måste nog också införskaffas. Ahhh grymtkul å klättra.

Nu blir det att dra till gymmet för ett Combatpass. Kul det också.

Galet väder


Solen skiner och det är varmt ute, riktig vår.
Dags för löpning idag, ska bli grymt härligt. Ska nog ta mig bort till Rydsskogen.

Har kollat på Förkväll som har hälsotema idag, Charlotte Kalla och Marcus Hellner var där galet vad mycket de äter under en dag. Men så tränar de en massa med typ 5 timmar per dag. Häftigt att kunna leva på det man tycker är som roligast att göra.

Lever som man lär eller?


Sjukgymnast yrket går ju lite ut på att ge folk tips på hur man borde träna för att ens kropp ska må bra.
Men lever man som man lär? När man ibland har en filosofi att träna bort träningvärk, lyssnar mer på att hjärnan vill träna för att den mår bra då och inte på att kroppen vill vila för att den är trött. Gäller att hitta en bra balans mellan träning, vila och kost så att kropp och knopp mår bra.
När jag sitter och tänker på att jag vill lära mig mer om träning, hur den ska läggas upp för olika personer och skador inser jag att jag troligen valt rätt utbildning.


Jahopp


Har inte så mycket att säga om VFU:n...

Nu går jag och tränar, behöver köra slut på kroppen.


Laddar inför VFU


Imorgon är det dags för VFU och jag laddar upp med att göra en massa köttfärssås att ha som matlådor. Är lite nervös men tror att det kommer bli bra och att jag kommer lära mig en massa.

Efter halva promenaden hamnade jag på Sofias soliga balkong med en koppkaffe ville inte gå därifrån var så vart och skönt. Men var tvungen att fullfölja min promenad.

Idag har jag även invigt min nya Twistandtango jacka och converse har åkt på under dagen...riktiga vårtecken. Varit super väder idag med sol och värme...nästan som en sommardag.

Blev ett besök på gymmet också...combat blev det så jag kommer troligen ha träningvärk i rumpan imorgon, sånt man får ta.

Sol


En soligfika i Göteborg.

Dagen har börjat med Elle och kaffe i soffan, härligt att läsa om lite vår och sommarmode.
Solen skiner...man vill bara gå å sätta sig på en solig uteservering dricka kaffe och snacka skit.
Men det får nu bli en promenad i solen.

Lördag

Utsikten från huset hemma i viken. Kommer sakna den.

Kvällen igår var skojig, schysst förfest och dans på NH...det var mest drag när livebandet spela, sen kändes det som att folk började trappa av så det blev lite tomt vilket det lätt blir på NH eftersom det är så stort.
Idag har det chillats som sig bör en lördag... tjatar ju alltid om att jag gillar helgmornar när man slipper stressa. Nu jobbar jag på att tvätta lite men personen som hade tvätttid innan mig hade en stund kvar på sin maskin när det var min tur...inte okej.
Igår åkte twistandtango kjolen och mina rosa London Pumps på...sjuktkul att äntligen kunna använda dem. 
Funderar på om jag ska ha på mig baggy jeans och converse idag till Rasmuns kalas orkar inte riktigt. Så säger jag nu men när jag väl står där och fixar mig så kommer jag vilja ha klackar i allafall.


Röd klassiker


Färgen syns inte så bra men den är röd å fin.


Stallet är besökt var inte nått superväder men alltid lika mysigt att komma ut i stallet...avslappnande

Lunch med mamma på Gula Huset, lasagne, chokladmousse och jag blev sjuktmätt. Bra som grund inför kvällen.

Nu så ska jag slippa cyklarunt och vara rädd för att kedjan ska hoppa. Har nu fixat min röda crescent, vi har många fina minnen ihop från Norpan. 

Snart blir det lite träning innan peppet för Sjukhusfesten börjar på riktigt. Sjukt danssugen nu när jag inte varit ute på ett par helger.


Mamma



Efter att ha spenderat hela dagen med att integrera med AT har jag nu varit på systemet och laddad upp inför helgen. Hittade snyggaste vinflaskan så jag bara var tvungen att köpa den även fast jag inte tänkt dricka vin i helgen men jag är flexibel.

Nu ska jag städa lite och gömma några skor innan mamma kommer hit. Blir fika och bio, sen ska hon sova här inatt. Myspys.

Nu måste jag sätta fart.

Heldag


Glad i Idre. Blir lika glad av att kunna löpa.

Först skola hela dagen. Basgrupps utvärdering...jag bidrar tydligen till att den blir rolig och kommer med lite flum. hihi

Var inte så pepp på träning idag men tog på mig löpskorna och efter ett steg så bara njöt jag. Känner att min löpstyrka inte är som den vara förra våren måste omforma min passkondition till löpkondition. Får väl inte ha så stora krav efter två löppass. Men grymt härligt och styrkan kommer. Hade knäskydd idag då jag inte har hunnit sätta på ny tejp, hur har jag stått ut i alla år? det känns som att det glider ner sitter inte där det borde. menmen det ger lite stöd i allafall.

Har också hunnit inhandla blommor, inte hundra nöjd men får vara så här nu.

Ett besök på St larsgatan blev det ikväll, myspys med rostatbröd och mjölk...vad som hände med teet som skulle drickas vet jag inte. hihi

Ny kruka


Fick en kruka av mamma så nu måste jag inhandla en till blomma. Jag kommer snart ha en massa blommor. Än så länge lever de jag har...kors i taket.
Har en kruka som står tom bakom gardinen, kanske skulle passa på att köpa en blomma till den också. Hmm tåls att klura på.

Nu måste jag göra mig klar, ska ut och traska med Camilla. Hon skrattar åt mig när jag säger att jag måste sätta på mig strumpor, måste ju de, kan ju inte gå barfota i skorna. Hihi

Slut på ledigheten


Eva johanna och jag under studentveckan


Skolan är åter igång och inleddes med seminarium idag. Så nu kan ännu ett obligatoriskt moment bockas av.
Innan skolan lunchade jag med min gammal gymnasie klasskompis Johanna, uppdatera oss lite i varandras liv... mycke skratt. 

Måste plugga lite basgrupp inför imorgon, ingen större motivation måste också skriva små lappar till alla i basgruppen något bra och något att förbättra.

Träna kanske man skulle hinna med också...kommer nog prioriteras framför plugg.


Löpt


Jag fick den här tröjan av pappa i helgen snygg eller hur?! Perfa att sova i. 

Första utomhus löpet för året är nu avklarat, sjukthärligt. Hade ingen superkoll på tid och vet inte riktigt hur långt det blev men det är inte det viktiga, idag var det känslan som var det viktiga. Fick inte ont i knät trots att vissa bitar var på asfalt om det beror på rätt träning under vintern, tejpen eller vilan i helgen vet jag inte men då löpning är den träningsform jag älskar mest av allt känns det grymt. Löpspåren nu kommer jag...yeah.  


Minnen


Igår packade jag ihop lite av mina saker jag har kvar hemma...shit vad med minnen det finns. Gick också förbi huset där min bästis (som det hette då) bodde när vi var små. Gudars vad med grejer jag och Ella har hittat på, alla gånger vi sovit över hos varandra. Har nog inte riktigt fattat att mamma och pappa ska flytta från Viken innan. Nostalgi.

Satte på storen på båten igår, fick åka upp några meter i masten också alltid lite spännande.

Beslutsångest om jag ska ta mig till Linkan ikväll eller imorgon. Får se vad som händer.

Glad påsk


Johan och jag på Irland i somras.


Klättringen var sjuktkul, lite kallt om fingararna men annars gick det bra. Lite sugen på egna grejer är jag allt.

Idag har det flyttats lite skåp men jag smet ut på en promenad i solskenet med Skilla. 
Påskmats lunch och en massa godis har intagits idag eller godis fick jag i mig lite i går med. Undra hur mycket man kan äta på en helg?  

Nu ska jag fika lite igen hihi.... får bli en kvälls promenad innan jag hamnar i soffan med godisskålen.


Hemhem


När vi klättrade i höstas.

Snart bärdet av hemåt och jag ska hem till mitt riktiga hemhem i Viken, inte till det nya hemmet i Norpan. Ska få  vara vid havet några dagar, underbart. Först blir det en mellanlandning i Norpan för lite klättring vid Ågelsjön. Skojigt får se hur mycket jag orkar.

Stallet


Har nu besökt stallet för denna vecka...var inte så pepp på det när det var så kast väder i förmiddagen men jag väntade ut vädret och nu på eftermiddagen har det varit superväder. En fin skogstur blev det.
Sen fick jag börja planera min morgondag mitt i ridturen, inte så smidigt men som tur är är Savanna snäll. Jag och min bror ska försöka oss på lite klättring imorgon, kanske lite kallt men några leder går nog.

Ska snart ner till gymmet för sista gången denna vecka. Får se om det bli vila i helgen eller om det blir någon löptur, kanske skulle må bra av en lite längre vila.

RSS 2.0