Likt ett barn på julafton.

Jag följer min beställning från addnature med spänning och nu har den skickats YEAH
Lycka... bara att hoppas att grejerna blir bra så man slipper krångla med att skicka tillbaka. haha

20110131

Vad hände med Januari?! Var det inte nyår typ igår eller... Tankar om nutid, framtid snurrar i huvudet. Tiden bara springer iväg, hjälp...
Dag med C-uppsatsande, vi kommer framåt så sakteliga. Nu lite smärta innan jag ger mig av mot Actic för lite pump, ska man försöka hinna med lite jogg på bandet innan också kanske?!

Vintersol.

Scotland, detta med att leta bilder till bloggen gör ju att man blir sugen på att ge sig ut och resa. Vill vandra, cykelsemester, paddla, segla ja ni förstår hur ska jag hinna?!

Varit ute och njutit av vintersolen med löp och sedan promenad med en massa skitsnack.
Fick lite känningar i knät under löpet, hmm borde nog föröka tejpa när jag ska springa mycket speciellt när det är isigt underlag. Men vilken njutning det är att vara ute och springa på.

Lördag.


Blev en löptur i solen idag, lite isigt bitvis men funkade bra. Lycka och frihet att kunna löpa.
Matlagning, ett glas rött och trevligt sällskap igår. Vad som händer ikväll återstår att se.

Spinning.

Spana in mitt visa :( kommer ett nytt i början på nästa vecka. Tur att chippet funkar i alla fall.

Fick bli spinning idag... det är kämpigt asså, mina lår blir galet trötta. Fick nästan krypa hem haha. Känns som att ingen av min styrka och kondition funkar på cykeln, kommer nog om några pass.

Torsdag.

Blir att fortsätta med c-uppsatsen idag. Kanske blir att läsa nån av artiklarna till smärtkursen också. Ungefär som igår men inget tvättande idag.
Idag får jag dessutom träna yeah!!!!!
Vilodagen igår fick ett trevligt slut (även om jag inte fick träna ;) ) då det blev matlagning och chill.

C-uppsats.

Skidåkning förra veckan.

Dag att ta tag i c-uppsatsen igen, blir att läsa igenom den och försöka hitta lite om alternativa behandlingsmetoder.
Ska nog vara lite huslig också och se om det finns någon tvätt tid, tvättkorgen börjar bli lite full.
Är fint väder ute vill inte behöva plugga vill ut och åka skidor, skridskor, vandra, löpa vad som bara man får vara utomhus.

Klättring.

Har kalk över allt, händerna känns torra och stela, kommer ha lite träningsvärk imorgon... men allt detta är det värt för fy så fint det är att klättra. Blir lite mer kär i det för varje gång.


20110125.

Skola idag också... flyter på.
Blir klättring ikväll lite hastigt bestämd under eftermiddagen. Ska bli skoj. Hm min vilodag sket sig jaja löser sig måste ta vara på en klätterchans. Lite nervös var ett tag sen, kommer jag komma upp för väggen över huvud taget?! Löser sig...

Första dagen.


Fick bli en skridsko bild idag med. Är ju vad jag pysslat med denna helg och kunnat tänka mig att göra idag med.

Överlevde första dagen... heldag dessutom. Men nu är vi igång bara att nöta sista terminen nu.

Blev pump på kvällen, med galnaste bicheps låten trodde jag skulle dö men klarade det... pusst! Kändes lite skumt att krypa in på gymmet igen efter all utomhus aktivitet i helgen. Men gillar ledaren och passet så funkar dessutom behöver jag bli lite starkare.


Ännu en dag...


Lite spänning, gillar kontrasten öppetvatten och is.
(note man ska alltid vara försiktig och noga med säkerheten, pappa åker alltid först och kolla isen hela tiden)

Nu har en dag till spänderats ute på isen. Jag känner att tekniken kommer mer och mer vilket gör att det blir lättare, jag orkar mer och påverkas mindre av hur isen ser ut. Sån härlig knsla när allt bara flyter på och man känner trycket under skridskon. 

Imorgon börjar skolan igen.. nu ska jag lära mig om smärta. Kanske tillslut kan fatta något om detta komplicerade ämne.


God morgon.


Fika igår.

Fortsatt fina isar så bara att dra på sig understället, lager två och vindtätt igen samt att packa den vattentäta säcken med ombyte och dra iväg. Så vi hoppas på sol och en slät is.
Jag har lyxen att mamma ska packa min matsäck, fint.

 


Mer skrillor.




Vi seglade på samma ställen i somras, och nu åker vi skridskor här.

Heldag på isen, fin is och sol kan inte bli mycket bättre. Härligt att trycka på över isen och glida fram, lagom mix mellan teknik och styrka.


Fredagskväll.


Har ingen sladd med mig till mobilen så bilderna från idag kommer upp när jag kommer hem imorgon. Men härligt att få komma ut på havet och åka lite idag.

Nu är det SvenssonSvensson kväll här med familjeunderhållning, sitter här och lyssnar på mammas och pappas diskussion om let´s dans. Hänger inte riktigt med. haha

Nu laddar vi inför mer skridskoåkning imorgon. Förhoppningsvis lite finare is.


Skridskor.



Vi åkte skillor igår visserligen på bana men ändå. Och idag blir det mer!!! Ska ut till stallet nu sedan Norpan för att träffa pappa och åka, troligen ute i skärgården fy så fint.
Skidor igår också kassa spår så jag vart lite bitter, men blev glad när jag fick kolla handboll och umgås med härliga människor.


Sushi.


Efter skidåkning i fina spår, ett pass på gymmet så satte vi igång med att göra sushi. Det gick bra och vart riktigt gott. Tre tjejer vin sushi, en fin kväll tack för den flickor.

Solen skiner några minus kan det bli bättre?! Vintersport står på schemat.


20110119.



Nu blir det vintersport. Har nu vallabod här, funkar rätt bra tror jag eller det visar sig väl i spåret. Får se om det blir skidor eller skridskor beror väl på hur långt man orkar åka. Fint att kylan har kommit tillbaka några minus är perfekt.


Stallet.


En sväng ut till stallet blev det idag. Det fick bli lite dressyr, inte hennes favvo sysselsättning men min haha hon blev fin och tyckte nog att det var ganska roligt i alla fall.

Nu blir det lite fika och sedan en promenad.


Liten hajk.


Fika i solen.

Självklart försök till hoppbilder. Som vanligt gick det sådär.

En sväng på centrum för att införskaffa en karta över Östgötaleden runt Linköping. Fick med mig Camilla på en liten tur. Vi bestämde oss för att gå vid Kindakanal. Snö upp till knäna men fint var det. Och självklart blev det fika innan vi vände hemåt.

Nu blir det att göra sig lite fräsch dags att gå och kolla lite handbolls-vm.


Söndag.


Bestämde mig för att skämma bort mitt hår lite med en hår inpackning från Björn Axén.

Har nu tagit mig tillbaka till Linkan, denna gång med bil. Jo jag är bilägare i några dagar. haha Med både längdskidor och långfärdsskridskor i bilen kommer spår och isar utforskas i veckan. Känner dock att detta regn som faller ner inte riktigt ingick i min plan.

Men nu ser det ut som att det har slutat regna, får bli att ge mig av till skidspåren. Frågan är vart jag ska åka...lite beslutsångest. Undrar hur min valla funkar när det är så här varmt...visar sig.


Hem.


Bad i Atlanten vid Shetland för många år sedan var galet kallt i vattnet men Johan och jag var ju såklart tvungna att bada, var ju Atlanden. haha
 

Nu bär det av hem mot Norpan för att träffa min lilla storebror Johan som varit borta i typ ett halv år. Har saknat honom, tur att skype finns hur hade det annars gått? Blir skidor och bildvisning... jag hoppas att mamma lagar någon god mat också (matlåda hade ju inte varit fel).

Firade klarad tenta med lite biljard och trevligt sällskap, tror jag slog rekord i att få i den vita bollen flest gånger haha. Blev många skratt, en fin kväll.


Del 2.


Är fri om en delfin nu. haha

Godkänd på tentan...så termin 5 check. Så galet fint. Nu är det lov i en vecka innan termin 6 (den sista terminen) börjar.
Nu blir det att ta tag i städning och diskning, så ett fint hem. Så jag trivs bäst. Någon träning blir det kanske.

Sen bjuder kvällen på nya äventyr.


Del 1.


Glad som fadder. Är lite glad eller lättad om inte annat. 

Efter att ha väntat i fyra timmar har jag nu fått reda på att jag är vidare till morgon dagen, del 1 check. Så nu peppar vi om. Muntlig del imorgon så blir att snacka igenom lite ikväll.

Nån träning får det bli för att göra av med lite energi. Frågan är om det blir skidor eller pass på gymmet. Ser ut att bli pump.


Dagen innan.


Klättrar nästan på väggarna som vanligt dagen innan tenta. Nu vart jag sugen på att lära mig att kunna sätta topprep.

Och så var det dagen innan tenta igen. Jag är som vanligt nervös så att jag typ kryper på väggarna, men jag kan detta behöver inte vara nervös. Detta kommer gå bra, hoppas jag verkligen. Blir att kolla igenom anteckningarna en sista gång nu.

Distraherat mig med lite skidåkning, snöade ju i förmiddags så spåren fungerade ju igen, yeah.


Löp.


Fick bli en gammalbild från tuffluffen, många fina minnen från den.

Gav mig ut på en liten löprunda idag, var orolig både för mina iliopsoas och knä men känner ingen i iliopsoas och inte så mycket mer än vanligt i knän... yeah vilken lycka. Kändes rätt lätt med löpet också trots min träningsvärk, tror benen gilla den lågintensiva träningen idag. Hoppas att det ska falla lite snö imorgon så att jag kan åka bort tenta nervositet i spåren imorgon.


20110111


Scottland, skulle gärna åka tillbaka men då ska jag ha med mig mina kängor. Joggingskor funkar inte där, bött om fötterna. haha

Ovant med pump igår, blev mycke stånkande haha blir väl så när man kört löpning och skidåkning under ett par veckor. Men känns bra att vara igång med träningen även på gymmet igen.
Nu är vi inne på slutspurten blir väl plugg på dagarna och sedan träning och annat för att distrahera sig från att bli för nervös på kvällarna.


Triceps.



Isiga spår igår gjorde att jag stakade mig runt nästan hela milen, så idag har jag träningsvärk i triceps. Känns lite ovant att ha isolerad träningsvärk till en så liten muskel haha. Idag blir det att ta sig till gymmet för ett body pump pass.
Annars är det fortsatta försök till plugg som gäller.


Försökte.


Fick bli en sommar bild på oss, gillar den.

Jag försökte övertala pappa om att de skulle komma och åka skridskor. Jag försökte med allt sa att jag kunde bjuda på köttfärspaj, äppelpaj och tillslut kom nästan tårar inget hjälpte, han hade bestämt sig. De hade ingen lust att sitta så mycket i bilen. Trots att jag var hans favodotter och han älskade mig haha. De skulle ut och åka skidor istället får bli det för mig också.


Fint ute.


Jag har verkligen fastnat för skidåkningen och gillar det starkt men just idag i solen hade det varit grymt fint att ge sig ut på långfärdsskridskorna packa en matsäck och bara glida fram. Är en sån frihetskänsla att åka på isen, där man brukar segla på sommaren. Fast efter igår går det kanske att åka skridskor i skidspåren, efter gårdagens regn lär det ju bara vara is i spåren.

Men innan jag får tänka på träning/fysisk aktivitet så blir det plugg.


Vilodag.



Då kroppen var så seg igår har jag bestämt att jag behöver en vilodag, men det är inte lätt. Vill ut å träna men känner att kroppen inte pallar så bara att stålsätta sig. Kanske bli att gå å titta på lite träningskläder istället, en promenad ska jag ju ta oavsätt.

Men först ska jag titta klart på skidorna och tvätta färdig, hm plugga lite med.


Skola.


Vid spåret idag.

En halv dag i skolan med seminarie. Gick väl smidigt och rätt bra.

Gissa vad jag gjorde sen? Jo jag drog till spåret såklart :) Var lite stum i både armar och ben idag, min kropp är inte riktigt van vid skidåkning och det känns. Men det var härligt ändå gillar känslan av att vara trött i kroppen också. Det var härligt väder och fina spår så det flöt på bra ändå.
Min största fobi här i livet är insekter och spindlar men på andra plats kommer nog par i likadana och väldigt utstickande träningsoveraller. haha T ex mötte ett par i spåret med matchande lila och spräckliga overaller från typ 80 eller 90-talet. Jag vet att jag är taskig och själv älskar att köpa nya träningskläder men hallå...


Pannlampa


Kom ihåg att ta med mig en vattenflaska idag... behövs fyllas på med vatten.
 

Plugget går segt fram och är inte är rätt tråkigt menmen ska sluta prata om det nu.

Skriver lite om skidåkningen istället, mycket roligare. Idag var pannlampan min vän i spåret då det blivit mörkt innan jag tog mig ut för en runda. Kroppen var piggare idag än igår, men gudars vad stakningen är tung för armarna. haha


Tenta-P.


Drömmer mig ut en stund.

Det här är inte kul... lagar försäkringskassan smärta.
Vill inte sitta inne på HUB och plugga vill ut och åka skidor. Har bestämt att jag får skolka i eftermiddag och åka lite skidor innan det bli mörkt ute.

Men först ett litet ryck innan jag går hem för att äta och göra mig redo.


Gymmet.


Utsikten från våran balkong på Gran Canaria. Bilden är tagen efter en duatlon på morgonen, löpning och simning vi hade inga cyklar. Nu är det träning inomhus som gäller. 

Ikväll är det dags för första besöket på gymmet för året och det blir combat, yeah. Skulle tränat igår men passt var fullt, är väl alla nyårslöften som har hittat dit. Om nån månad är det säkert som vanligt igen, brukar vara så. 


Äventyr.

Den lilla äventyraren i mig har kommit på ett par saker jag vill göra, tänkte berätta om det ena här. Så inget snack om högaklackar. haha 

Jag vill gå på tur i fjällen på vintern. Gjorde ju det för ett par år sedan och då slutade det med ett brutet ben och gips i 8 veckor, då konstaterade jag att detta med att gå på tur på vintern inte var nått för mig. Nu har jag ändrat mig, jag vill göra det igen, det var galet fint (innan jag bröt benet).

Tillbaka till verkligheten som just nu innebär plugg, så efter lunch bär det av till HUB en sväng.


Nytt.


Blev ett par nya solisar ner på Gran Canaria. :D

Idag är det dags för stallet. Rida en sväng i solen, ska bli fint. 
Men först ska jag försöka plugga lite. 


Skidor.


Invigde några julklappar ute i skidspåret idag. Mössa, vantar, underställ... kändes bra. Åkandet gick bra, har dock lite teknik att träna in. ffa måste jag bli bättre på att byta spår trodde jag skulle ramla varenda gång haha

Borde väl sätta igång med lite pluggande också men det kanske får vänta. Blir kanske en tur till Team sportia för att byta lite julklappar istället. Det får framtiden utvisa.


Gran Canaria.

Här kommer ett gäng bilder från Gran Canaria, finns fler med de kommer efter hand.

Det har vandrats.

Kusten är rätt rå.

Fika i Las Palmas.

Staty av öns urinvånare Guanacher, de hoppade mellan stenar med pinnar.

Roque Noblo 56 m hög sten på ca 1800 m höjd över havet. Mötte några som skulle klättra up på den hade varit galet coolt... får bli nästa gång.


20110101


Blev en trevlig kväll igår med god mat och härligt sällskap... mindre skoj idag när jag står här ensam med all disk haha löser sig nog så småningom.
Traditionsenligt är Ivanhoe igång på tven, är ju trots allt nyårsdagen.

Slänger upp lite fler bilder från Gran Canaria senare. 


RSS 2.0